Kositaş Sigorta ile güvence altındasınız!
Montaj All Risks Sigortası
Makinelerin montajı aşamasında karşılaşılan geniş bir risk yelpazesini kapsayan bu sigortanın teminatları montajı yapılacak makinelerin montaj alanına indiği anda başlar, tesisin çalışır hale gelmesiyle son bulur. Şantiye sahasında bulunan hazırlık malzemelerin veya ilgili montaj ekipmanlarının, iş makinelerinin başına gelebilecek ani ve beklenmedik her türlü hasarı kapsar.
Şirketler için destek ve çözümler Kositaş Sigorta’da!
Kositaş Sigorta olarak teklif aşamasından itibaren, poliçe düzenleme ve takibine, tüm evrelerde müşterilerimizi sigorta şirketleri nezdinde tecrübelerimiz ve birikimimiz ışığında en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz.
Neleri Kapsar?
Hangi Montaj İşlerini Kapsar?
İşletmeye alınmak üzere montajları yapılacak olan makine ve ekipmanlar bu sigorta türü ile teminat altına alınabilir. Montaj konusu makineler mekanik veya elektronik olabilir. Ayrıca bina içi elektrik, boru, ısıtma-havalandırma tesisatı ile elektrik ve boru iletim hatları vb. montaj işleri de bu ürün ile teminat altına alınabilir. Uygulama alanı çok geniş olan bu sigorta türüyle, montaj işleri nedeniyle doğabilecek inşaat işlerinin dahi, teminat altına alınması mümkündür.
Hangi Riskleri Kapsar?
Yangın, yıldırım, infilak, söndürme esnasındaki hasarlar, sel, su baskını, yağmur, kar, deniz dalgaları, uçak çarpması, uçaktan düşen parçalar, fırtına, deprem, toprak kayması/çökmesi, kaya düşmesi, hırsızlık, insan kaynaklı hasarlar (dikkatsizlik, ihmal vb.), elektriksel hasarlar, işletme kazaları riskleri teminat altındadır.
Prim ve Süre Nasıl Hesaplanır?
Monte edilecek makine, tesisat ve malzemenin (var ise gümrük, vergi, resim ve harçları ile nakliye ve montaj masrafları dahil) değeri ile,
Sigorta yapılmış ise montajın yapılması için kullanılan makine, alet ve teçhizat ve geçici barakalar ve yardımcı tesislerin cari piyasa değerinden aşağısında olmamalıdır.
Sigorta Bedeli Nasıl Hesaplanır?
Montaj sigortalarında sigorta bedeli; işin bittiği andaki bedel üzerinden tespit edilmelidir. Yani sigorta bedeli; proje bedelidir. Sigorta bedeli belirlenirken ihale bedeli de dikkate alınabilir. Ancak uzun süreli poliçelerde bu bedel zaman içinde yetersiz kalabilmekte ve enflasyona yenik düşebilmektedir. Bu nedenle; büyük inşaat projelerinin eksik sigorta riskine karşı korunabilmesi için döviz bazında sigorta yapmak her zaman doğru bir yöntemdir.